andrasidanarniklara.blogg.se

En förhoppningsvis välskött resa med de tre kamraterna Hinken, Samba och Dunelm

Resan som tyvärr kräver kreativa hjärnor

Publicerad 2014-02-28 01:10:39 i Allmänt,

Sebastian avbröt ju våran trevliga historia ifrån McDonalds, jag tänkte fortsätta därifrån och säga att det blev inte någon extra sömn. Vi bytte stad och klev ner i vattnet vid South Durras för att paddla kajak i 4 timmar. Mycket jobbigt då flåset verkligen inte är på topp. Vi hann i alla fall med att se en stingrocka och en bläckfisk. Sebastian tog beslutet i sista sekund att inte sparka till bläckfisken som han trodde var en sten. Ett misstag som lätt kan göras, men Sebastian kom också att göra flera misstag.
 
Vi har fått tips om att paddla till slutet av denna sjö för att sedan kliva upp och kolla på en skogsbrand som avslutades för 3 veckor sedan. Allt på detta ställe är dött, svart och smutsigt nu. Utom de gröna bladen högst upp som snabbt är tillbaka för att pigga upp vardagen.
När vi sedan åker vidare är det för att plöja mil och sedan sova på obestämd plats.
Vi hittar en strand där vi faktiskt betalar för att sova. Grannen som bunkrat upp för 4 veckor mitt ute i skogen är pratglad och hjälpsam. När vi sedan vaknar upp hälsar gubben och bjuder oss på frukost, bra mycket godare än våra Nutella mackor.
Vi åker vidare och känner en doft av rök eller kan det vara en ny skogsbrand?
Jag tror det. Då det varnades för rök på vägarna.
Så nu till dagens beslut. Vem är dummast (Sebastian är förvarnad).
1. Sebastian skriker "hej, kom och kolla jag ser världens största ödla". Jag hade tyvärr klättrat långt iväg på stenarna och klättrade inte tillbaka. Efter fortsatt granskning av Sebastian och några fotografier säger han " oj, nej det var bara en sten". Och handen ni ser är en krabba. Att det skulle ta så lång tid är därför han är med på denna lista!
2. Efter att vi hade paddlat klart så möter vi en fiskare i 20 års ålder från Canberra. Vi snackar medans Sebbe hämtar mannen som ska hämta kajaken. Vi kommer in på jobb och han säger att utifrån hans syn på marknaden så ska det inte vara så svårt att skaffa jobb. Han visar med handen att man lätt kan ljuga och snacka upp sig själv för att få ett jobb. Sedan berättar han om sitt ganska starka CV på 4 sidor. Vad jobbar han då med? Han står i kassan på KFC, men är för tillfället sjukskriven då hans knä inte orkar stå upp dagarna igenom. Hmm!
 
Nu fortsätter vi!
/HinkMcBuck - som plurrade i vattna
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela