andrasidanarniklara.blogg.se

En förhoppningsvis välskött resa med de tre kamraterna Hinken, Samba och Dunelm

Bar crawl och Blue Mountains.

Publicerad 2014-02-21 11:56:26 i Allmänt,

Låter kanske inte som en bra kombination, men jag och Jimmy lyckades med båda. Hanko valde smart nog att stanna hemma denna torsdagskväll medans jag och Jimmy gav oss ut för att ta nån drink, Bar crawl går ut på att man för 5 AUSD får fritt inträde+en fri drink på 3 barer.
Det ena ledde till det andra och det blev lite mer än 3 drinkar men vi hade svinkul och kom hem cirka halv 1-1.
 
 
Upp med tuppen 05:45 för avfärd mot dagens äventyr, vi visste inte riktigt vad vi hade att vänta oss men det visade sig att det skulle bli en sjuk upplevelse.
Vi tar oss till upphämtningsstället och möts av en Dansk guide samt en Australiensk, våra medresenärer var från Tasmanien och Tyskland(otippat).
Efter en bussfärd på 1h och 45 min så var vi framme och vi möts direkt av sagolika vyer utöver bergen, guiden berättar att för den första delen av turen behövs bara solkräm och en kamera, vi tänker att det blir en liten promenad till olika wievpoints men sen börjar dem plocka fram all gear och vi förstår att det kommer bli något helt annat.
 
Vi vandrar iväg på en liten stig och kommer fram till första platsen där vi alltså var dags för lite abseiling nerför bergsväggen, bara 25 meter. Lite nervös blir man, men samtidigt spännande såklart!
En efter en försvinner dem nerför stupet och tillslut är det bara 3 svenskar kvar, Hinken och Jimmy tar sig ner först och sen var det min tur, ovetandes filmas hela min färd nerför väggen, hade jag vetat om det hade det självklart blivit några trick på vägen ner. Det gick inte speciellt fort men ner kom man och sen var det dags att promenera vidare längs bergsväggen, in en klyfta för att sen abseila sig fritt fall nerår ett par meter.
Väl där nere så kom nästa vägg på 23 meter och det var bara att hiva sig ner lite snabbare denna gång, lite promenering och lite rockcklimbing senare så var det dags för sista utmaningen, klättra uppåt dit resten av gänget satt och njöt av utsikten.
 
 Jimmy tänker lyfta hinken i selen och slänga honom över stupet
Första väggen!
 
 Efter en "lunch" och lite chillande så var det dags för tur nummer 2, då delades våtdräkterna ut och vi tog bussen vidare till nästa ställe. Nu ska vi alltså ner djupt ner i dalen för att traska runt, hoppa ner i djupa vattenpölar och abseila ner för ett vattenfall på 34 meter, vad kan gå fel?
Vi börjar traska och kommer fram till första stället där vi behöver hoppa nån meter för att ta oss vidare, trots att guiden sagt att vattnet har en temperatur på 15 grader så blir det en chock när första doppet kommer, svinkallt.
 
Sen traskar vi vidare över stock och sten, djupa pölar och grunda pölar, vi kommer efter en stund fram till ett hopp som guiden kallar "the matrix jump", man är tvungen att springa en liten bit längs en avsats innan man hoppar iväg snett åt höger mot plasket. Jimmy är först ut och hans plan är att dra någon matrix inspirerad sidovolt samtidigt som han skriker "roosters", han tar sats, sätter första steget på avsatsen och alla håller andan, svooosh låter det och han tappar fotfästet, faller handlöst de 3-10 meterna och lyckas på något sätt undvika döden, endast fotknölen får en rejäl skråma och sekundrarna innan Jimmy dyker upp ovanför ytan igen känns som flera timmar.
 
Allt är lungt och jag drar ett mycket fint matrix jump, vi traskar sedan vidare mot slutstationen, det 34 meter långa vattenfallet som vi ska abseila oss nerför sen avsluta med ett 3 metershopp baklänges. Några av oss får vänta ungefär 20 minuter på våran tur och man blir bara mer och mer frössen, Hanko tar sig ner först och sen efter en stund så var det min tur. Luta sig utför ett vatten fall och sen bara falla 2 meter längs en bergsvägg samtidigt som vattnet störtar ner låter precis lika crazy som det var, vissa klarade det galant, andra fick se lite blodvite och skråmor men vi 3 lyckades alla väldigt bra, tyvärr finns inga bilder från vattenäventyret av förklarliga själ men det var riktigt kul!
Här har ni en google bild av vattenfallet:
 
Efter det äventyret var det bara några hundra trappsteg upp till bussen igen, mycket tungt men lyckan när man väl tog sig upp var total.
Trevlig bussresa hem, lite Taco-mys på hostelet, inhandlat goon och nu ska vi ta oss till hydepark för lite förfest innan vi checkar Sverige - Finland med ett gäng svenskar!
 
/ Seb "Abseilarn" Northlander
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Lena

Publicerad 2014-02-21 17:28:23

Vilket spännande äventyr! Heja Sverige! Final söndag, Jippi!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela